Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 14 vendég van a webhelyen.

V. Kinizsi Sportnap


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

2012. április 11-én a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola ötödjére is megrendezte a sportnapot, amelynek az abonyi sportcsarnok adott otthont. Ezen a napon a környező településekről is (pl.: Újszilvás, Kőröstetétlen) jöttek diákok, hogy játékosan összemérjék erejüket az abonyiakkal. Indulhattak a fiatalok röplabdában, fociban, fekvenyomásban, pingpongban és sakkban is. Aki semmilyen számban nem nevezett, az a lelátón nézhette végig az eseményeket, és szurkolhatott társainak. Odakint az iskola udvarán lehetőség nyílt arra, hogy a diákok kipróbálják az íjászkodást, és megtudják mi fán terem is az. Bent a sportcsarnok előterében pedig annak, aki szerette volna, megmérték a vérnyomását, valamint a koleszterin- és vércukorszintjét. Akik kivették a részüket a sportból, azokat ezen a napon ebéddel jutalmazták.
A délelőtt folyamán vendégeink voltak a rend őrei, ellenük is kiállt az iskola csapata labdarúgásban. Emellett a tanárok is kivették a részüket a testmozgásból, ugyanis tanár-diák meccsre is került sor fociban és röplabdában. Ahogy megfigyeltem, (persze nem minden esetben), úgy vettem észre, hogy ilyenkor az osztálybeli csapatok között még nagyobb az összetartás, és ha valaki netán elvét egy ütést, dobást vagy rúgást, a többiek nem szólnak be neki.
Szerintem kifejezetten jó, hogy az iskolánkban évente rendeznek sportnapot, és ezt alátámasztják a következő vélemények is:

„Szerintem a sportnap nagyon jó, mert mindenkinek van alkalma mozogni, még annak is, aki egyébként nem sportol. A mozgás rendkívül egészséges, és ez esetben összehozza az iskolát”
(Egedi Ágoston 13.A)

„A Kinizsis Sportnap tökéletes alkalom arra, hogy mindenki egyszerűen kipróbálja és rátaláljon a hozzá leginkább illő sportra. Jól éreztük magunkat, csak akik nem sportolnak, azoknak egy parányit egyhangúan telt a nap.”
(Kiss Dávid és Kiszel Ádám 10.B)

„Ezen a sportnapon nagyon jól éreztem magam, az osztálybeli csapatban is elég jó volt az összetartás, bár mégis kiestünk. Tetszik a sok lehetőség, amiben kipróbálhatták magukat a tanulók, emellett a hangulat is remek volt.”
(Csáki Attila 11.B)

„Tavaly játszottunk először a sportnapon, és nagyon élvezte az osztály. A baj az volt, hogy az idén az alsóbb évfolyamosoknak nem volt alkalmuk röplabdában játszani sajnos”
(Egy lány 10.A)

Koncsik Fanni
11. b osztály

Eredmények:

Fekvenyomás:

 1. Skultéti Gyula 13. a osztály
 2. Varga Máté 11. b osztály
 3. Kertész Benjámin 13. a osztály

Fiú futball:

 1. Somogyi Iskola 5-6. osztály I.     csapata
 2. Gyulai Iskola 5-6. osztály I.     csapata
 3. Gyulai Iskola 5-6. osztály II.     csapata
 1. Kinizsi Gimnázium 12. b osztály     csapata
 2. Kinizsi Gimnázium 10. a – 10. b     osztály csapata
 3. Újszilvási Általános Iskola     csapata

Kézilabda:

 1. Somogyi Iskola 8. osztálya
 2. Somogyi Iskola 7. osztálya
 3. Somogyi Iskola 6. osztálya
 1. Kinizsi Gimnázium 11. a – 11. b     osztálya
 2. Kinizsi Gimnázium 9. b osztálya
 3. Kinizsi Gimnázium 11. a osztálya

Asztalitenisz:

 1. Barna Dorina 12. b osztály
 2. Kolozsvári Krisztina 13. a osztály
 3. Tóth Csenge 13. a osztály

Röplabda:

 1. Kinizsi Gimnázium 13. a osztály
 2. Kinizsi Gimnázium 12. a osztály
 3. Újszilvási Általános Iskola     csapata
webmaster, Sze, 2012-04-11 14:48
Hírek | Rendezvények