Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 11 vendég van a webhelyen.

Ahogy a Kinizsi gimi látja a központi írásbeli felvételit

Az idei tanévben sokkal nagyobb létszámban jelentkeztek tanulók az abonyi gimibe a központi írásbeli felvételire, mint az elmúlt években.

Iskolánk tanárai szeptember óta rendszeresen készítették fel a felvételire az abonyi nyolcadikosokat péntek délutánonként matematika és magyar tantárgyból. Nem kis elszántság és kitartás kellett a diákok részéről, hiszen egy-egy fárasztó hét után ültek be a gimi padjaiba.
Az általános iskolai tanáraik által tartott előkészítő foglalkozások mellett azért is volt javasolt és a hasznos a gimis előkészítő, mert azok a pedagógusok tartották, akik rendszeresen részt vesznek a felvételi feladatlapok javításában.

Hiszen így volt alkalmunk elmondani azokat a tapasztalatokat, amik segíthették a diákok munkáját.

Néhány szó a felvételikről:
A matematika feladatlap sokkal nehezebb volt az elmúlt éveknél. Voltak feladatok, amik minden tanuló számára nehéznek bizonyultak. A magyar nyelvi feladatlap nem épült teljes mértékben a tanultakra (de ez eddig is így volt). Inkább az olvasottság, általános műveltség alapján mérte a diákokat. Nagy megmérettetés volt a diákoknak, sokan el is keseredtek, csalódtak az eredményekben. Valódi versenyhelyzetben voltak január 16-án, és ez az izgalom befolyásolhatta a 2-szer 45 perces munkájukat.

Természetesen nemcsak az írásbelin elért eredmény pontszámai számítanak, hanem a hosszú éveken át tartó munkával megszerzett év végi/félévi jegyekből számolt pontok is hozzáadódnak a felvételi sikerességéhez.

Lehetőségek az abonyi gimiben:
- 4 +1 évfolyamos angol nyelvi előkészítős osztály
- 4 évfolyamos (hagyományos) gimnáziumi osztály
- angol és német nyelv tanulása magasabb óraszámban
- szabadon választható tantárgyak között: katonai alapismeretek, pszichológia-társadalomismeret modultantárgy
- alacsony létszámú nyelvi csoportok
- élménydús iskolai programok
- jutalomkirándulások
- sportnap
- kiemelt figyelem a tehetséges és a felzárkóztatást igénylő tanulóknak

Amit minden kinizsis diáktól elvárunk:
fegyelem, tisztelet, akarat, kitartás

Nem könnyű ebben a helyzetben a szerencsés iskolaválasztás. Ez egy egyszeri megmérettetés volt, a csalódáson túllépve kell előre tekinteni. A mi iskolánk továbbra is várja azon tanulók jelentkezését, akik kellő kulcskompetenciákkal, a középiskolai tanulmányokhoz szükséges képességekkel, szorgalommal rendelkeznek, és kitartó munkával képesnek érzik magukat az akadályok leküzdésére.

Mészáros Bernadett
igazgatóhelyettes

szabados, H, 2016-02-08 08:30