Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 21 vendég van a webhelyen.

Helytörténeti vetélkedő

Idén is megrendezésre került az abonyi Helytörténeti vetélkedő. Ez alkalommal már két csapat jelentkezett iskolánkból.
A verseny három részből állt. Az első fordulóban egy híres abonyi épület makettjét kellett elkészítenünk. A mi csapatunk a Zsinagóga kicsinyített mását készítette el, a másik csapat a Szent István Római Katolikus Templomot. Sok segítséget kaptunk Molnár Gyöngyi tanárnőtől, de a végeredmény a mi kezünk munkája volt.
A második fordulóra a katolikus Nagytemetőben került sor, ugyanis egy olyan híres személy sírját kellett rendbe raknunk, aki nagymértékben kapcsolódott Abonyhoz. Mi Gyulai Gaál Miklós sírjával foglalkoztunk, a másik csapat Petőfi Istvánné sírját tette rendbe. Előkerültek a kapák és a frissen vágott virág is. A feladat végrehajtásáról fényképes dokumentációt kellett készítenünk.
A harmadik forduló az Abonyi Művelődési Házban került megrendezésre. Csapatunkat elkísérte Juhászné Lengyel Mária tanárnő. Különböző feladatokkal kellett megbirkóznunk, amelyek Abony múltjáról és jelenéről szóltak. A feladatok megoldása időhöz volt kötve, ez kissé nehezítette a dolgot.
Megérte felkészülni a versenyre, mert az idén strandbelépő és írószer vásárlási utalvány is volt a nyeremények között.
Csapatunk Szendrei - Juhász Ágnes tanárnő felkészítésével második helyezett lett, iskolánk másik csapata a harmadik helyet szerezte meg.
A versenyen a következő tanulók vettek részt:
A 10. a osztályból: Bugyi Gergő, Samu Vivien, Molnár Balázs, Mucza Antónia, Al-Taji Petra, Pánczél Szilvia
A 11. a osztályból: Nagy Bence, Szijártó Milán, Serbán Enikő, Jáger Áron, Lódi Mirella, Kovács Bence, Szabó Bálint
Bugyi Gergő 10. a


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

szabados, Cs, 2016-06-09 08:09