Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 64 vendég van a webhelyen.

Szüreti nap - képekben


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

Az abonyi Kinizsi Pál Gimnáziumban már minden évben hagyománnyá vált a gólyaavatóval egybe kötött szüreti nap. Idén szeptember utolsó péntekén, szeptember 23-án rendezték meg ezt az eseményt. Ez a nap két részből áll, egyik része az iskolába újonnan érkező kilencedikesek felavatása, másik része pedig az osztályok közötti főzőverseny. Az idén felavatott kilencedikes gólyák különféle hírességeknek beöltözve mutatták meg magukat az új közösségük, tanáraik előtt. Mindeközben az osztályok úgynevezett tárcsás ételeket készítettek. A nap végén Csányi Sándor is ellátogatott a Kinizsi gimibe, majd értékelte az osztályok által készített ételeket. Idén a Kinizsiben a 12. a osztály nyerte a főzőversenyt. Minden résztvevő Kinizsis diák egy újabb színes élménnyel, emlékkel gazdagodott.
Papp Alexandra 9. c osztály

Idén a szüreti nap jó hangulatban telt, mely köszönhető volt a szervezettségnek és a gördülékeny lebonyolításnak.
A gólyáknak lehetőségük nyílt közelebbről megismerni iskolánk már régebb óta ide járó diákjait. A feladatok összekovácsolták a két osztályt és nem csak a gólyák két osztályát, hanem a két másodikos osztályt is, hiszen a feladatok megszervezése sok odafigyelést és munkát igényelt mind a két osztály tanulóitól. A két kilencedikes osztály osztályfőnökének egymásnak kellett öltözniük, és személyre szóló verssel kellett kedveskedniük egymásnak.
A feladatok után egy-egy órás zenei bemutató következett a közben beérkező izgatott nyolcadikos diákok számára. Minden osztálynak tárcsás ételeket kellett elkészíteni, amit a zsűri egyesével végigkóstolt, és a terítést is figyelembe véve sorrendet alakított ki a csapatok között. A főzőversenyt idén a 12. a osztály nyerte, akik egy csokitortával gazdagabbak lettek. Csányi Sándor az eredmények ismertetésén kívül tanácsokat is adott az ételek elkészítéséhez utólag. Összességében az idei gólyanap jó hangulatban és nagyszerű ételek kíséretében telt el.

Németh Eszter Stefánia 9. a

szabados, Cs, 2016-10-06 10:50