Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 44 vendég van a webhelyen.

Nyílt nap a Kinizsiben

szabados, Cs, 2016-11-24 14:14

Világbajnokság küszöbén a magyar bajnok abonyi gokartos, ifj. Tóth Sándor

Ifj. Tóth Sándor, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 10. osztályos tanulója megnyerte az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság HCK-I. kategória bajnoki címét, így Ő lett a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Hobby Cart Kupa-I. kategória Magyar Bajnoka.

A bajnoki címet a MNASZ által szervezett HCK-OAGB Bajnokság sorozatában a 12. záró forduló után sikerült megszereznie november 5-én. Sanci még csak 17 éves (!), mégis a magyar gokartozás egyik reménysége. A tavaly még ezüstérmes versenyző eredményeivel méltó tekintélyt vívott ki versenytársai és a szakosztály körében is.

Sanci ünnepélyes díjkiosztó gála keretében veheti majd át bajnoki címét 2017. január 7-én, ahol egyúttal felkerül a mindenkori bajnokok falára és indulhat a Bajnokok Tornáján is.

- Az utolsó futamra a bajnokságot vezető első három srác pontegyenlőséggel érkezett, azaz holtversenyben. Az szerezhette meg a bajnoki címet, aki megnyeri az utolsó futamot. Sajnos nekünk év közben sikerült kb. 30 pontot eldobni, így lehetett ilyen szoros a befutó, de Sanci a véghajrában nem adott esélyt másoknak. Az időmérőt egyedüliként 43-as idővel, (43,990-s) abszolút legjobb eredménnyel (HCK-OAGB teljes mezőnyt figyelembe véve) megnyerte, így első rajthelyről (pole-ból) indulva, már az elején tekintélyes előnyt kiépítve, a végén már csak a biztonsági körökre törekedve megnyerte a BudaRingen rendezett utolsó fordulót, s ezzel együtt a bajnoki címet is – egészítette ki Tóth Sándor, Sanci édesapja.

Sanci bajnoki címével lehetősége nyílik részt venni a madridi gokart világbajnokságon (KWC - Kart World Championship), melyet 2017. július 25-30. között rendeznek meg a spanyol fővárosban.

- A világbajnoksághoz támogatókat kell keresnünk, mert a felkészülés, a kiutazás és a versenyzés költségét egyedül nem bírjuk. Ha sikerül megteremteni az anyagi feltételeket, a 145-ös rajtszám lesz a miénk! - mondta előremutatóan Tóth Sándor, Sanci édesapja.

A bajnoki cím megnyerését a kecskeméti 12. Gulyás Kupán való részvétellel ünnepelték, ahol a fiatal abonyi tehetség nagynevű versenyzőkkel csatázott.

- Sanci a Senior Max kategóriában állt rajthoz, ahol együtt mentek a RotaxMax, (33le), a DD2 váltós 2 sebességes (38le) és a KZ-2 váltós 6 sebességes (45le) gépek, olyan nagy nevű ellenfelekkel, mint Kancsár Ferenc kétszeres világbajnok, Kálmán Péter többszörös magyar bajnok, vagy Bakos András sokszoros magyar bajnok. Sancinak sikerült a külön is értékelt RotaxMax kategória 3. helyét megszereznie, míg az első futamon az összetett negyedik helyen ért be - tette hozzá a büszke édesapa.

Sanci tehát a gokart világbajnokság küszöbén áll, de lehetséges szereplésének egyelőre anyagi korlátai vannak. A Tóth család ezért keresi, várja szponzorok, támogatók segítségét, hogy az abonyi ifj. Tóth Sándor megmérettethesse magát a madridi Kart World Championship-en.

2015-ben egy egyesületet is létrehoztak Tóth Motorsport Egyesület néven, melynek egyik fő célja a versenyeztetés, a tehetségkutatás, az utánpótlás-nevelés, másik fő irányzata pedig a biztonságos közlekedés elősegítése, javítása, a fiatalok közlekedési kultúrájának, moráljának elősegítése. Ifj. Tóth Sándor világbajnoki szereplését a Tóth Motorsport Egyesületen keresztül támogathatja.

Elérhetőségek:
Tóth Motorsport Egyesület
Elnök: Tóth Sándor
2740 Abony, Bocskai u. 6.
Tel.: +36-70/948-6116

Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk!

Cikk: Darányi Erika
Fotók: amatorgokart.hu

További információt a Tóth Motorsport Facebook oldalán találszabados, H, 2016-11-21 09:45
tovább

Közös pályázat a zombori Veljko Petrovic Gimnáziummal - a multikulturalizmus jegyében

A zombori gimnázium meghívására találkoztunk különböző kultúrájú és anyanyelvű diákokkal.

szabados, H, 2016-11-21 07:18

Nemzetközi projektben való részvétel a zombori Veljko Petrovic Gimnázium meghívására

A zombori (Szerbia) Veljko Petrovic Gimnázium igazgatójától meghívást kapott intézményünk az általuk szervezett, 4 gimnázium bevonásával lebonyolított projektre. A Hogyan legyünk jobbak - a multikulturalizmus jegyében (kultúrák közötti hasonlóságok és különbségek) című pályázat megvalósítását a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási, és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság és Zombor városa is támogatta.

A pályázat keretében a tanulók műhelymunkákban vettek részt, angol nyelven beszélgettek, ismerkedtek, de ezen kívül egymás anyanyelvén is meg kellett tanulni különböző szavakat. Minden résztvevő gimnázium bemutatta saját országának, városának, iskolájának jellegzetességeit. Iskolánk diákjai a hungarikumok bemutatásán kívül énekkel, hangszeres kísérettel egybekötött prezentációt tartott az őket érintő iskolai programokról, az iskola külső kapcsolatairól.

Itt érhető el a pályázat megvalósítását bemutató médiaanyag


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

szabados, P, 2016-11-18 07:31
tovább

Eredményeink amikre büszkék vagyunk

szabados, Sze, 2016-11-16 08:14

A nyílt napok forgatókönyve és látogatható órái

Nyílt nap forgatókönyve
8.00 - 8.25: a szülők és diákok tájékoztatása az emeleti aulában
8.25 - 11.55: látogatható órák
12 -12.30: találkozás régi és jelenlegi kinizsis diákokkal
12.30 - 14.00 katonai bemutató a 2-es teremben


szabados, Cs, 2016-11-10 14:19
tovább

Nyílt napok

A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola nyílt napokat tart 2016. november 14-én és 15-én.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődő Diákot és Szülőt 8-14 óráig iskolánkban.

szabados, Sze, 2016-11-09 19:06

Rajzverseny

szabados, K, 2016-10-25 14:09