Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 70 vendég van a webhelyen.

Kedves Diákok!

Augusztus 31-én, 18.00-kor lesz az évnyitó az iskola udvarán.
Megjelenés ünneplőben: fehér blúz/ing, fekete szoknya/nadrág, esetleg fekete farmer.
Szeptember 1-jén: 7.30-tól 12-ig leszünk.
Program: tűzvédelmi oktatás (váltócipőt hozzatok), osztályfőnöki órák (órarend, házirend, hiányzások igazolása)

ági, Sze, 2015-08-12 11:59

„Miatta tartok ott, ahol tartok.” – Interjú Al-Taji Petrával a HETI HÍREK-ből

A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola egyik tanulójának, Al-Taji Petrának nyílt kiállítása az intézmény emeletén, ahol Petra néhány festményét tekinthették meg a képzőművészet iránt érdeklődők. A kiállítást követően megkerestük az ifjú „festőnőt”, aki kissé meglepetten, de annál készségesebben válaszolt a feltett kérdéseinkre. Petra még csak 9. osztályos tanuló, mégis határozott elképzelése van a jövőről.

ági, Sze, 2015-08-05 09:31
tovább

Javítóvizsgák

KÉRJÜK A TANULÓKAT, HOGY A KÖZÉPISKOLAI
BIZONYÍTVÁNYUKAT HOZZÁK MAGUKKAL!

- Matematika (írásbeli vizsga) tantárgy:
2015. augusztus 25. 8.00 óra

- Magyar nyelv (szóbeli vizsga), angol nyelv (írásbeli és szóbeli vizsga) tantárgyak:
2015. augusztus 25. 8.00 óra

A vizsga lebonyolítása
Az osztályozó vizsga, különbözeti vizsga, pótló és javítóvizsga az alábbi részekből állhat:

1. Írásbeli vizsga:
­ a rendelkezésre álló maximális idő tantárgyanként 60 perc
­ egy vizsganapon legfeljebb 3 írásbeli vizsgát lehet tartani
­ a vizsgázó kérésére legalább tíz, legfeljebb harminc perc pihenőidőt kell biztosítani.

2. Szóbeli vizsga:
­ egy tantárgyból egy vizsgázó maximum 15 percig felel
­ minden vizsgázónak legalább 30 perc felkészülési időt kell biztosítani
­ a tétel kifejtéséhez szükséges segédanyagokat a vizsgázó választja ki a vizsgán, a segédanyagokról a vizsgáztató tanár gondoskodik
­ egy vizsganapon legfeljebb 3 szóbeli vizsgát lehet tartani
­ az egyes tantárgyak között legalább 15 perc pihenőidőt kell biztosítani a vizsgázó számára.

Kavecsánszkiné Pál Erika
igazgató

ági, P, 2015-07-31 14:15

Kiállítás

Újabb tehetségre csodálkozhatunk rá holnaptól a Kinizsi Pál Gimnázium és Szki. emeleti aulájában, ahol Al-Taji Petra (9. a) néhány festménye kerül kiállításra. Minden képzőművészet iránt érdeklődőt szeretettel várunk.
A képek megtekinthetők a gimnáziumban:
július 3. (péntek) 9:00 – 16:00
július 8. (szerda) 9:00 – 16:00

ági, Cs, 2015-07-02 21:13

Tanévzáró 2015. június 28.


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

Kedves Diákok, Kollégák és Vendégek!

Sokszor voltunk már ilyen helyzetben, hogy én itt beszélek, de biztos vagyok abban, hogy a tanévzáró ünnepség a legkedvesebb mind közül. Mindenki azt az egy mondatot várja, aminek a kinyilatkoztatásával tényleg kezdetét veszi a nyári szünet. Mindannyian megérdemeljük a pihenést, a kikapcsolódást, a nyaralást. Mindannyian sokat dolgoztunk, vannak, akik még annál is többet. A tanévzáró ünnepség az az alkalom, ahol egy kicsit mérleget vonunk, ahol örülünk az eredményeknek, gratulálunk egymás sikereihez. Ez utóbbit különösen fontosnak tartom, hiszen a csapatmunka sikere abban rejlik, hogy a lehető legtöbben vegyék ki a részüket a munkából, és segítsék egymást a dolgozók. A mi intézményünkben számos eredményről, tevékenységről is beszámolhatok.

ági, Cs, 2015-07-02 21:01
tovább

Út a felsőfokig diák és tanár szemszögéből

B. Molnár Péter és Kovács Bence (10.a) 2014. májusban sikeres szóbeli, majd 2015. májusban sikeres írásbeli felsőfokú (C1) nyelvvizsgát tett. Arról kérdeztük őket, mi vezetett ehhez a kiemelkedően szép eredményhez.

„A felsőfokú nyelvvizsgában elsősorban a tájékozottságom segített. Hiába tudok jól angolul, ha a kérdésre még magyarul sem tudom a választ. Ezután jön a választékos szókincs és a nyelvtanilag helyes mondatszerkezetek használata. Engem az internet és az angol nyelvű könyvek juttattak el olyan szintre, hogy már szinte éreztem, hogy nyelvtanilag helyes-e, amit mondok, vagy sem. A nyelvtanár abban segített, hogy olyan szavakat, szókapcsolatokat, mondatokat használjak helyesen (például az esszéírási feladatban vagy a cloze tesztben), amit egyébként a hétköznapi informális kommunikációban nem használnak az angol anyanyelvű emberek.” (B. Molnár Péter)

„Sokan filozofálhatnak azon, hogyan lehet eljutni erre a szintre. A válasz mindig más, személyre szabva. Nincs egy tabletta, amelyet az ember bevesz, és eljut a céljáig. Nyitottság, kitartás, céltudatosság. A „szeretném” helyett az „akarom”-ra van szükség. Közel anyanyelvi szinten beszélni egy nyelvet szép dolog, hasznos, és nem jön ingyen, nem csak ráragad az emberre. Az első lépés a cél kitűzése, az alázat a nyelv és a tanulás iránt. A „kézzel fogható” eszközök a filmek felirattal, angol nyelvű játékok, az internet maga, amellyel az ember egy folyamatos passzív tanulási légkört teremt meg. Ez adja azt az alapot, amelyből a tanuló és a nyelvtanár közösen faragja ki a nyelvvizsgaképes nyelvtudást. Szókincs és szabályok, és aztán egy szinten túl leginkább ösztönök. Az ösztön pedig nem magolással alakul ki, az élet adja. Tehát a világ adja az alapot, neked „csak” ki kell nyújtanod a kezed, hogy meríts a tudás kútjából.” (Kovács Bence)

ági, Sze, 2015-06-24 13:33
tovább

Érettségi


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

ági, K, 2015-06-23 09:35

Catarina élménybeszámolója a Magyarországon töltött időről

A nevem Catarina Stenders, 20 éves vagyok, Brazíliában születtem, egész életemben Sau Paulóban éltem. Egy német iskolában tanultam, így én nagyon jól beszélek németül, valamint angolul is. Tavaly úgy döntöttem, hogy Németországba költözöm egy időre, hogy német egyetemen folytassam a pszichológiai tanulmányaimat. Most pedig majdnem hat hete Magyarországon élek.

ági, H, 2015-06-22 09:48
tovább

Telek Viktória


Telek Viktória (9.a, Kinizsi Pál Gimnázium és Szki.) első helyezést ért el a június elején (2015.06.06) Szigetszentmiklóson megszervezésre került UDO Moderntánc kupasorozat döntőjében, show kategóriában. Régóta készült erre a versenyre, és nagyon örül a győzelemnek, mert ezzel legnagyobb álma teljesült: részt vehet augusztusban az Európa-bajnokságon Németországban.

ági, H, 2015-06-22 09:40

Pályázat

Iskolánk elkötelezett a még bent lévő szakközépiskolai oktatás iránt is. Ebből kiindulva, a Tempus Közalapítvány által meghirdetett Erasmus+ 2015 pályázati felhívására beadott egy pályázatot.
"Az Erasmus+ az Európai Unió új programja, mely az oktatást, a képzést, az ifjúsági területet és a sportot támogatja.
Európának biztosítania kell polgárai számára a tudásalapú társadalomban szükséges oktatást, készségeket és kreativitást. Gyorsan változó világunkban a megújuló oktatási rendszereknek alkalmazkodniuk kell a tanítás és tanulás új formáihoz, kihasználva az új lehetőségeket." forrás:www.tka.hu

A kiíró leveléből kiderül, hogy óriási számú pályázat érkezett be. Ennek néhány %-a lett nyertes és további 12 intézmény került tartaléklistára. Iskolai pályázatunk is tartaléklistára került. Reméljük, hogy 8 fő szakközépiskolai tanulónak tudunk munkahelyi gyakorlatot biztosítani majd külföldön 3 héten keresztül.

Kavecsánszkiné Pál Erika
igazgató

ági, H, 2015-06-22 09:33
tovább