Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 18 vendég van a webhelyen.

Pályaválasztási kiállítás - Szolnok


Jó érzés volt ott lenni, hiszen már nem én keresem a megfelelő sulit magamnak, hanem én képviseltem azt az iskolát, ahová mindig is járni szerettem volna. Amikor a „kis” nyolcadikosok jöttek oda hozzánk információkért, hirtelen nem is tudtam, hogy mit mondjak. De miután adtam nekik egy Felvételi tájékoztatót, már „dőlt belőlem a szó”, hisz egy jó iskoláról sok kedvező dolgot lehet elmondani. Így örömmel meséltünk nekik, és szívesen válaszoltunk a kérdéseikre. Szerettem ott lenni és nagynak érezni magam az általános iskolások között.

webmaster, K, 2011-11-29 10:23
tovább

Pályaválasztási kiállítás – Pest megye – Cegléd

Idén is részt vettünk, 2011. november 10-én a pályaválasztási kiállításon, amely Cegléden került megrendezésre. Az érdeklődőknek választ adtunk az iskolával kapcsolatos kérdéseikre. Sok érdeklődő volt, több mint 100 db szórólapot osztottunk szét.

webmaster, K, 2011-11-29 09:35
tovább

Várva várt látogatás a BÉT-en


Izgatottan vártuk 2011. november 17-ét, amikor is ellátogathattunk a Budapesti Értéktőzsdére. Az iskolában már tanultunk a tőzsdék működéséről, történelmi hátteréről. Nagyon örültünk a lehetőségnek, bíztunk abban, hogy a látogatással majd megelevenedhet a sok-sok tanult információ. Az iskolánkból 19 tanuló utazhatott el a fővárosba.

webmaster, Cs, 2011-11-24 18:43
tovább

Szalagavató 2011


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez (Fotó: Éberhardt Tamás)

A 13.a osztály képei a MiAbonyunk oldalán ITT megtekinthető. (Fotó: Polyák Attila)
A Tovább linkre kattintva olvasható Kavecsánszkiné Pál Erika beszéde.

webmaster, Cs, 2011-11-24 10:39
tovább

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola jelene – ősszel

A tanév a középiskolában is elindult. Minden időszaknak megvan a maga kihívása és feladata számunkra. Iskolánk az aktuális nevelési-oktatási feladatokon túl igyekszik olyan feladatokat is felvállalni, amely a jövő generációjának társadalmi szerepvállalását segíti. Próbáltunk programokat szervezni az iskola falain kívül is, ezzel folyamatosan megfelelve a jelen igényeinek, aktuális feladatainak. Az idei év volt az Európai Unióban az Önkéntesség Éve. Számos ponton kapcsolódtunk ehhez, aminek aktív szereplői és alakítói voltak iskolánk tanulói és pedagógusai, dolgozói egyaránt. Iskolánk vallja, hogy a fiatalok szocializációjának fontos lépése a konkrét élményszerzésen keresztül való oktatás és nevelés. Ehhez segítségünkre van számos helyi szintű civil szervezet. Ilyen a Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület, a Városunk Fejlődéséért Egyesület és az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre is. Ősszel számos programot készítettünk elő közösen, vagy vettünk részt az egyesületek programjain. Iskolánk közös pályázatokat is valósított meg ezzel összekapcsolva és ágazatközi együttműködéssel szélesítve a lehetőségeket.

webmaster, K, 2011-11-15 20:03
tovább

OKtóber 23-i ünnepség


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

webmaster, P, 2011-10-21 15:38

Salgói kirándulás


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

A Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület pályázati forrásból vállalta, hogy a Salgóbányai Ifjúsági Táborban önkéntes tevékenységet végez fiatalok bevonásával kapcsolódva az Önkéntesség évéhez is. A kényelmesebb kikapcsolódás érdekében pihenőpadokat szereltünk a faházak mellé. Összesen 12 db pad készült el, így minden faház mellé került egy-egy pad. A tábor komfortosabb lett, a szabadidő eltöltése kellemesebb lehet, így a tábor lakói otthonosabban érezhetik magukat. A padok előkészítésében (hántolás, festés, stb.) aktívan vettek részt a fiatalok. A helyszínen a fiatalok és felnőttek közösen szerelték össze a padokat. Az egész projekt megvalósításában együttműködőként részt vett az önkormányzat, a helyi középiskola és az egyesület.

webmaster, K, 2011-10-11 20:11

„Ébresztő” – Önkéntesek Abonyban


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

A Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület a Nemzeti Civil Alapprogram az önkéntesség fejlesztését szolgáló programján nyert pályázatot. A pályázatot a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolával együttműködve valósította meg. Az egyesület regisztrált önkénteseket fogadó szervezetté vált, így fogadószervezetként hivatalosan foglalkoztatott önkénteseket a pályázati időszakban. A program a nyári hónapokban indult, de a konkrét megvalósítás szeptember 1-jén indult el.
Az egyesület által foglalkoztatott önkéntesek az abonyi Speciális Otthonban teljesítettek önkéntes szolgálatot.

webmaster, K, 2011-10-11 19:25
tovább

Idősek világnapja

Az Idősek világnapja alkalmából az Idősek otthonában ünnepséget rendeztek, amin iskolánk tanulói is tiszteletüket fejezték ki két verssel. Urbán Ella és Petrányi Erika 13.a osztályos tanulók képviselték iskolánkat. A két tanuló a tavalyi tanévben a 30 óra önkéntes szolgálatot teljesítettek, és az idősek otthonának lakóival, illetve az idősek klubjának tagjaival vettek részt közös programokon. Örömmel mentek vissza a már általuk ismert helyre és az általuk ismert idős emberek közé is.

 

webmaster, Sze, 2011-10-05 08:10
tovább

Szüreti nap 2011


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

Rövidesen beszámoló...

webmaster, Szo, 2011-09-24 11:17