Belépés

Online felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó és 33 vendég van a webhelyen.

Ahogy a Kinizsi gimi látja a központi írásbeli felvételit

Az idei tanévben sokkal nagyobb létszámban jelentkeztek tanulók az abonyi gimibe a központi írásbeli felvételire, mint az elmúlt években.

Iskolánk tanárai szeptember óta rendszeresen készítették fel a felvételire az abonyi nyolcadikosokat péntek délutánonként matematika és magyar tantárgyból. Nem kis elszántság és kitartás kellett a diákok részéről, hiszen egy-egy fárasztó hét után ültek be a gimi padjaiba.
Az általános iskolai tanáraik által tartott előkészítő foglalkozások mellett azért is volt javasolt és a hasznos a gimis előkészítő, mert azok a pedagógusok tartották, akik rendszeresen részt vesznek a felvételi feladatlapok javításában.

Hiszen így volt alkalmunk elmondani azokat a tapasztalatokat, amik segíthették a diákok munkáját.

Néhány szó a felvételikről:
A matematika feladatlap sokkal nehezebb volt az elmúlt éveknél. Voltak feladatok, amik minden tanuló számára nehéznek bizonyultak. A magyar nyelvi feladatlap nem épült teljes mértékben a tanultakra (de ez eddig is így volt). Inkább az olvasottság, általános műveltség alapján mérte a diákokat. Nagy megmérettetés volt a diákoknak, sokan el is keseredtek, csalódtak az eredményekben. Valódi versenyhelyzetben voltak január 16-án, és ez az izgalom befolyásolhatta a 2-szer 45 perces munkájukat.

Természetesen nemcsak az írásbelin elért eredmény pontszámai számítanak, hanem a hosszú éveken át tartó munkával megszerzett év végi/félévi jegyekből számolt pontok is hozzáadódnak a felvételi sikerességéhez.

Lehetőségek az abonyi gimiben:
- 4 +1 évfolyamos angol nyelvi előkészítős osztály
- 4 évfolyamos (hagyományos) gimnáziumi osztály
- angol és német nyelv tanulása magasabb óraszámban
- szabadon választható tantárgyak között: katonai alapismeretek, pszichológia-társadalomismeret modultantárgy
- alacsony létszámú nyelvi csoportok
- élménydús iskolai programok
- jutalomkirándulások
- sportnap
- kiemelt figyelem a tehetséges és a felzárkóztatást igénylő tanulóknak

Amit minden kinizsis diáktól elvárunk:
fegyelem, tisztelet, akarat, kitartás

Nem könnyű ebben a helyzetben a szerencsés iskolaválasztás. Ez egy egyszeri megmérettetés volt, a csalódáson túllépve kell előre tekinteni. A mi iskolánk továbbra is várja azon tanulók jelentkezését, akik kellő kulcskompetenciákkal, a középiskolai tanulmányokhoz szükséges képességekkel, szorgalommal rendelkeznek, és kitartó munkával képesnek érzik magukat az akadályok leküzdésére.

Mészáros Bernadett
igazgatóhelyettes

szabados, H, 2016-02-08 08:30
tovább

Téli Mátra túra

Január utolsó hétvégéjén teljesítménytúrán vett részt a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola több tanulója. Eleinte tartottunk egy kicsit a túrától, mert hideg volt és korán kellett kelni, hogy elérjük a buszt. Miután felszálltunk, Balangó tanár úr már kérte is ellenőrzésre a jegyeket, bérleteket, ezzel mosolyt csalva mindenki arcára. Mikor már félúton jártunk, kezdtünk izgatottak lenni, hogy milyen lesz, mennyire bizonyul majd nehéznek. Ahogy megérkeztünk, nagyon meglepődtünk, egyikünk sem gondolta, hogy mintegy négyezer embert hoz lázba a Mátra megmászása, ráadásul négyféle pálya közül lehetett választani a 18 és 42 km között. Mi az „S” távot választottuk, mondván, hogy egyszerű lesz. A számításainkon felül kellően elfáradtunk. Az ellenőrző állomásokon kaptunk meleg teát, ami nagyon jólesett a hidegben. Voltak olyan szakaszai a pályának, ahol segíteni kellett egymásnak, csapatmunkára kiváló volt. Utólag visszagondolva fárasztó volt, de nem lett volna szabad kihagyni, mert nagy élmény volt.

Barati Bendegúz, Mari Tibor 9.c osztályos tanulók

szabados, H, 2016-02-08 08:08
tovább

Mobilplanetáriumi előadás a gimnáziumban

Bár sok dolog volt, amiről földrajz órán már tudomást szerezhettünk, rengeteg új ismerettel gazdagodtunk. Olyan volt, mintha a moziban néznénk egy 3D-s filmet. Ahogy az üstököst mutatták elhaladni, nagyon érdekes volt. A zenék nagyon tetszettek, tökéletesen illettek a látványhoz, ami elénk tárult. A kedvenc részem az volt, amikor a csillagképeket láthattuk. Mindig is szerettem a csillagokat nézni, a kupola alatt ülve az embernek olyan érzése támadt, mintha nyáron feküdne a mezőn és az eget kémlelné, hogy vajon milyen csillagképet ismer fel. Sokszor elgondolkoztam azon, milyen jó is lenne most hátradőlni és úgy nézni az előadást. A bolygókról sok új dolgot ismertem meg: az átmérőjük, a felszínük, felépítésük és hogy milyen messze vannak tőlünk, sokkal jobb volt így látni, mintha csak olvastunk volna róla és csak átfutottunk volna az adatokon. Nagyon tetszett, hogy az előadás változatos volt, mindig mutatott valami újat és sikerült fenntartani az érdeklődésünket. A végén a hullámvasút is nagyon tetszett, tényleg olyan volt mintha rajta ülnénk, és az alatta szóló zene pörgőssége miatt az ember bele tudta magát élni. Örülük, hogy részt vehettünk rajta.
Herédi Emma és Pál Brigitta
11. a osztályos tanulók

szabados, Cs, 2016-01-28 13:30

Parlamenti kirándulás


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

szabados, K, 2016-01-12 09:10

Újabb tanulmányi sikerek a Kinizsiben!


A Pest Megyei Matematika Versenyen
6. helyezést ért el Horváth Annamária 9. ny osztályos tanulónk.
11. helyezést ért el Al-Taji Petra 10. a osztályos tanulónk.
Gratulálunk, és köszönjük, hogy eredményükkel emelik iskolánk színvonalát.

szabados, P, 2016-01-08 14:27
tovább

2015 Karácsonya képekben


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez szabados, P, 2016-01-08 14:09
tovább

Iskolánk büszkeségei

Iskolánk büszkeségei

2015. december 15-én az abonyi Bihari Kamarazenekar Gajdos István karmester vezénylésével a Hatvani Országos Zeneiskolai Barokk Fesztiválon barokk műfajban III. helyezést ért el. Gratulálunk a szép eredményhez iskolánk tanulóinak, akik a kamarazenekar tagjai:

Urbán Boglárka 9.ny
Koncsik-Treczker Tibor Gábor 11.a

szabados, Sze, 2015-12-16 13:51
tovább

Mikrotérségi Prózamondó Verseny


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

szabados, Sze, 2015-12-16 13:38
tovább

Szalagavató 2015


Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez

szabados, H, 2015-11-23 14:55
tovább