Rendhagyó pályaorientációs nap a Kinizsiben

Az idei pályaorientációs napunkat rendhagyó formában tartottuk meg. Korábbi tanévekben eddig januárban került megrendezésre, de az idei járványhelyzet való tekintettel későbbre halasztottuk, bár még így is a biztonságosságra törekedve. A meghívott vendégek online felületen jelentkeztek be, és a diákok a tantermekben kivetítőn keresztül hallgathatták őket, illetve a pedagógusok segítségével kérdéseket tehettek fel. Ebben az évben volt kinizsis tanulókat kerestünk meg, akik a pályájukról, karrierjükről mesélhettek:

Tamasi-Spolmin Petra gyógytornász

Simonyi Sándor történelem-földrajz szakos leendő középiskolai tanár

Farkas Bianka cukrász, vállalkozó

Komáromi Vivien sminktetováló, egyetemi hallgató

Valamint Ondrikné Sági Emese volt még vendégünk, aki coach valamint karrier-tanácsadó és elfogadta meghívásunkat, hogy a mi fiataljainknak segítsen abban, milyen szakmát érdemes választani. Nagyon köszönjük a beszélgetést.

A vendégeinktől bemutatkozó szöveget kértünk előre, így a diákjaink már előre feltehették kérdéseiket.

Büszkék vagyunk a volt tanítványainkra, akik innen indultak és nagyon szépen megállják a helyüket az életben. Bízunk benne, hogy a következő tanévben személyes jelenléttel is meg tudjuk rendezni a pályaorientációs napunkat. Szükségét érzem annak, hogy a tizenévesek kellően motiváltak legyenek, és ehhez az is kell, hogy megismerjenek olyan embereket, akik sikeresek az életben, és halljanak tőlük a nehézségekről is.

Stummer-Mészáros Bernadett

intézményvezető

Ha tetszett ossza meg!