Kinizsi Sportnap 2022. április 13.

2022. április 13-án végre újra meg tudtuk rendezni a hagyományos Kinizsi Sportnapot, amely sajnos az elmúlt 2 évben nem kerülhetett ebben a formában megrendezésre a pandémia miatt, bár a mi gimink ezekben az években is online Sportnapot rendezett a diákjainak.

Az idei Sportnapunkat a Honvédelmi Sportszövetség Honvéd Kadét pályázatán nyert támogatásból sikerül megrendeznünk.

A hagyományos sportágak mellett idén lövészettel kibővített katonai akadályversennyel, valamint számos szabadon kipróbálható ügyességi versennyel is vártuk a sportolni vágyó diákokat. A gimnáziumunk diákjai mellett a Somogyi és a Gyulai iskola 7. és 8. évfolyamos tanulói is részt vettek a színvonalas és nagyon sportszerű versengésben.

Már hagyomány, hogy a Kinizsi Sportnapot az Abony TAK akrobatikus tornász csapat nagyszerű tornabemutatója nyitja meg Szalinka Szilvia tanárnő vezetésével, és ez idén sem volt másképp, és hatalmas tapssal köszönték meg a sportoló diákok és a verseny résztvevői a lelkesítő bemutatót.

És már útjára is indult a sport ünnepe!

A műfüves pályán korábbi tanulónk, Szűcs Bence játékvezetésével megkezdődött a labdarúgó torna, amelyet végül a gimnázium 12. a végzős osztálya nyert meg, megelőzve a második helyen végző 11. a osztály, illetve a bronzérmes, és nagyon jól játszó Gyulai 8. osztályos csapatát. Megemlítjük, hogy a torna 4. helyezettje a Somogyi iskola 7. osztályos csapata lett, nagyon ügyesen szerepelve a nagyobbak között!

A Sportcsarnokban a kézilabda tornával indult a nap, ahol szintén gimnáziumunk egykori tanulója, Bugyi Máté tevékenykedett játékvezetőként, és a lányoknál a Somogyi iskola csapata szoros mérkőzéseket játszva legyőzte iskolánk csapatát és megnyerte a tornát, a fiúknál a 11. a csapata győzedelmeskedett az ezüstérmes helyen végző 9. ny előtt.

A csapatsportágak versenyét a röplabdatorna zárta, amely minden évben a legnépesebb számú csapattal indul, itt szintén a 12. a osztály fiú csapata végzett az első helyen, megelőzve a 11. a osztályt valamint a 10. a osztályosok röplabda csapatát.

Egyéni sportágakban is színvonalas versengések kezdődtek: asztaliteniszben Bezzeg Levente 11. c osztályos tanulónk szerezte meg az első helyet, ahol volt kollégánk, Szabados László vezette a mérkőzéseket. Sakkban Samu Patrik 11. a osztályos tanulónk diadalmaskodott, míg fekvenyomásban a fiúk között Matócsi Dénes 10. a-s tanulónk bizonyult a legerősebbnek, és némi meglepetést okozva lányok versenyét a Gyulai iskola tanulója, Ballók Villő nyerte meg, aki teljesítményével a fiúkat is megelőzte. Sportnapunk egyre népszerűbb versenyszáma a katonai akadályverseny, amelyet idén lövészettel is kiegészítettünk, amelynek lebonyolításában nagy segítségünkre volt Urbán László

zászlós úr, valamint gimnáziumunk 2 korábbi tanulója, Tóth Zoltán, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem végzős hallgatója, valamint Mari Tibor, aki szintén patronáló szervezetünknél, az MH 86 Szolnok Helikopterbázison tölti szolgálati idejét. Idén 16 csapat vett részt az izgalmas versenyen, amelyen az első 3 helyet a „gyengébb” nem vitte el, első helyen a gimnázium 10. a-s Honvéd Kadét leánycsapata szerezte meg, szorosan követve őket a Somogyi iskola 2 leány csapata, másodikként a Somogyi-Elizoli, míg bronzérmesként a Somogyi-Haszabe csapata, de valamennyi versenyző csapat hatalmasat küzdött az egész nap során.

A Sport Napján azokra is gondolunk, aki szívesen töltenék úgy ezt a napot, hogy nem a versengés miatt vesznek részt, hanem szeretnének sportosan, aktívan kikapcsolódni! Kipróbálhatták magukat tollaslabdában, kosárlabda büntető dobásban, frizbidobásban, bosu egyensúlyozásban valamint lézerlövészetben is!

A nap záróeseményén a Városi Sportcsarnok csapata vívott küzdelmes mérkőzést iskolánk végzősei ellen, ahol a mi fiaink lábában már érződött az egész nap fáradtsága, de nagyon jó hangulatú mérkőzéssel zárhattuk a napot.

Több mint 300 diák töltötte ezt a napot a sportosan, aktívan nálunk, és jóleső fáradtsággal ülhetett valamennyi sportoló asztalhoz, hogy egy tál finom bolognai spagetti mellett beszélhessék át a nap történéseit!.

Nagyon köszönjük az általános iskolák felkészítő tanárainak, hogy elhozták hozzánk diákjaikat, és együtt sportolhattunk velük!

Külön köszönjük a támogatását jónéhány helyi sportegyesületnek:

  • köszönjük a Fergeteg Triatlon SE, illetve Soósné Medveczky Edit néni segítségét, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta a lézer pisztolyaikat!
  • köszönjük Lőrinczy László segítségét, aki a helyi sakk-klub sakktábláival járult hozzá a nap sikeréhez;
  • köszönjük Orján Attilának, az Erzsébet Sportclub elnökének, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta fekvenyomó padját, súlyzóit, ezzel segítve, hogy egy újabb versenyszámmal bővüljön sportnapunk palettája;
  • köszönjük a Montágh Iskolának, hogy pingpong-asztallal járult hozzá, hogy színvonalas asztalitenisz versenyt rendezzünk;
  • köszönjük Nagy Tamásnak, a Városi Sportcsarnok vezetőjének, hogy streetball palánkkal támogatott benneteket, valamint a Sportcsarnok valamennyi dolgozójának, hogy munkájukkal segítették a Sportnapunk lebonyolítását!

Szeretnénk megköszönni iskolánk védőnőjének, Győri Enikőnek az egész napos munkáját, aki egészségügyi mérésekkel, tanácsadással várta a sportolókat, tanárokat!

Köszönjük Drávay Zorka orvostan-hallgatónak, hogy a nap során több alkalommal is drogprevenciós előadásokat tartott az érdeklődőknek!

Szuper nap volt, jövőre újra együtt leszünk a Sport Ünnepén a Kinizsi Gimiben!

Vigh Kriszián

Fotógaléria az alábbi linken:

https://photos.app.goo.gl/n4Jxh7yzZNofMRFS9

Ha tetszett ossza meg!