Megemlékezés az 1956-os forradalomról a Kinizsiben

2022. október 20-án megemlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről a Kinizsi Pál Gimnázium tanulóival. Az emlékműsort Óré Vivien tanárnő állította össze.

Ünnepségünk végén elismerő okleveleket kaptak azok a diákok, akik közösségi munkájukkal segítik az iskola és a város működését, vagy sikeres nyelvvizsgát tettek ebben a tanévben.
Pető Zsolt polgármester úr gratulált Csernák Dorina 9. t osztályos tanulónak, aki Európa Bajnoki címet szerzett Észtországban a Sumo Európa Bajnokságon.

Oklevelet kapott Dr. Balangó László tanár úr – önkéntes műveleti tartalékos százados –  munkája elismeréseként.

Az ünnepség végén átadtuk a Tóth János-díjat. A díj annak a tanulónak adományozható, aki tanulmányi eredményekben és sporteredményekben kiemelkedő teljesítményt nyújt. Előnyben részesül az a tanuló, aki a honvédelmi alapismeretek tantárgyból kimagasló eredményt ér el.
A díjat a 2018-2019-es tanévben Tóth János tanár úr családja és a Gimnázium Tantestülete alapította, és ebben a tanévben Szalay Tibor 12.c osztályos tanuló vehette át. Az ünnepségen jelen volt Tóth János tanár úr családja is.

A színvonalas műsort október 21-én a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis ünnepélyes állománygyűlésén is előadják diákjaink, valamint a forradalom napján, október 23-án a városi megemlékezésen.

Ha tetszett ossza meg!