I. Pályaorientációs nap a Kinizsi Pál Gimnáziumban

Köszönjük a meghívott előadók színvonalas előadását

Miközben a diákok egy része 2018. január 18-án a budapesti Educatio kiállításon tett látogatást, az itthon maradt tanulók pályaorientációs nap keretében különböző hivatásokról első kézből kaphattak alapos és részletes tájékoztatást.

Az előadók ismertették, hogy milyen végzettség, tulajdonságok és személyiségjegyek szükségesek az adott hivatás gyakorlásához, így hasznos információkhoz jutottunk az adott szakterületen dolgozók hétköznapjait, a munka során felmerülő kihívásokat illetően. Megtudhattuk, hogy milyen feladatokat látnak el a növényorvosok, gyógyszerészek, köztisztviselők, könyvelők. Betekintést nyerhettünk a televíziós hírműsorokat készítő újságírók, valamint a szociális munkások és kisgyermeknevelők munkájába. Külön öröm volt számunkra, hogy az utóbbi két szakterület bemutatásakor két volt Kinizsis diák beszámolóját is hallhattuk. Ezen kívül a hallgatóság megismerhette egy hazai tulajdonú mezőgazdasági cég – a Ceglédi Praktika Kft, Törtel Mix – működését is, beleértve a munkavállalással kapcsolatos részleteket, ami a pályaválasztás előtt állók számára szintén számos új és megszívlelendő információt tartalmazott.

2018. január 24-én került sor a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár bemutatkozására. A céget képviselő előadó bemutatta, hogyan működik a multinacionális óriásvállalat magyarországi egysége, szemléltetve a gépkocsigyártás fázisait, az egyes részlegek tevékenységét, a műszakok megszervezését. Az előadás szerves része volt a duális képzés bemutatása. Láthattuk, hogy ez hogyan valósul meg az oktatási intézmények és a Mercedes gyár együttműködésében.

Ha tetszett ossza meg!