Ballagás a Kinizsi Pál Gimnáziumban

  1. május 4-én este 6 órakor megszólalt az iskolai csengő. Ez alkalommal nem tanítási órára csengettek be, hanem a ballagás kezdetét jelezte a csengőhang. A szülők, rokonok örömmel figyelték felnőtté váló gyermekeiket, ahogyan végigballagtak az iskolán. Kavecsánszkiné Pál Erika igazgatónő búcsúztatta a végzős diákokat.

„Tisztelt Vendégeink! Köszöntöm Önöket a Kinizsi Pál Gimnázium ez évi ballagásán. Köszöntöm Mádi Lajos alezredes urat, a Szolnoki Helikopter Bázis zászlóaljparancsnokát.

 

Kedves búcsúzó diákok!  Benneteket ünneplünk ma. Az iskolát virágok borítják,  szép idézetet írtunk a táblákra, melyre talán majd emlékeztek sokáig.  Tarisznyát készítettünk, mellyel jelképesen a hosszú útra bocsátunk titeket, kívánjuk, hogy jól boldoguljatok felnőttéletetek során. Az ünneplés során kicsit visszaemlékszünk a korábbi évekre, az iskolában töltött eseményekre, a sok-sok dolgozatra, beszámolókra, versenyekre.

Kiemelem Al-Taji Petrát, aki a Pest Megyei Matematika Versenyen ért el nagyon szép eredményeket éveken keresztül. Osztályotokból 7 tanuló emelt szintű érettségit tesz, angolból, történelemből, németből, matematikából.

Gratulálunk Palcsó Bencének a felsőfokú komplex angol nyelvvizsgájához.  többen középfokú komplex nyelvvizsgát tettek-tesznek, eddig 5 tanuló, és várjuk az eredményt további: 6 fő esetében.

Osztályotokból sporteredményekkel is büszkélkednek, kézilabda, modern tánc, lovassportot is űznek néhányan.

A tanulás mellett persze évente több alkalommal rendezvényeket is tartottunk, ilyen volt a Kinizsi Sportnap, az iskolai farsang, melyeken a ti osztályotok minden évben nagyszerű produkcióval szerepelt. Akkor megtapsoltunk benneteket, most köszönjük, hogy iskolánk életét ti is színesítettétek.

A mai naptól vége szakad a középiskolai éveknek, nem lesznek már felelések, dolgozatírások, de lesznek főiskolán, egyetemen zh-k, kollokviumok, szigorlatok, valamint további megmérettetések az élet bármely területén.

Bízom benne, hogy sok mindent tanultatok gimnáziumi tanáraitoktól, emberséget, becsületet, kitartást. Az itt kialakult kapcsolatok megtartásával, az emlékek birtokában az érettségi vizsgát követően új utakat kerestek.

Iskolánk ajtaja azonban mindig nyitva áll előttetek, várunk benneteket, jöjjetek vissza időnként, meséljétek újabb élményeiteket.

Nehezen engedünk el benneteket, hiszen az itt eltöltött évek összekötnek minket. Annyi minden történt az elmúlt évek alatt. Jó felidézni az első napokat, heteket, amikor ismerkedtetek egymással, az iskolával, próbára tettétek tanáraitok türelmét, megértését, szigorát. Aztán egyre magabiztosabban kezdtetek mozogni iskolánkban. Kiérdemeltétek az első komolyabb dicséreteket és intőket, mígnem, mára az iskola főszereplőivé váltatok. Ballagásotok alkalmával mindannyian ünneplőbe öltöztünk, a jövő héten kezdődő érettségi vizsgáitokon pedig mi is szurkolunk, hogy jól sikerüljön.

 

Kedves végzős diákok! Gondoljatok néhány pillanatig mindazokra, akik segítettek, bíztattak, bátorítottak benneteket az elmúlt évek során. A szüleitekre, családtagokra, akik a legnagyobb nehézségek idején is mellettetek álltak. Nevetekben az egész családi közösségnek köszönöm azt a sok segítséget, amit a gimnáziumi évek alatt kifejtettek, és kívánom, hogy az Önök büszkeségei, a mi diákjaink megállják helyüket további életük során.

 

Kedves Kollégáim!

Minden tanévben két alkalommal állunk itt együtt ilyen nagy méretű ünnepségen. Az egyik a szalagavató, a másik a ballagás, amikor megköszönöm nektek a következetes szakmai munkát, a türelmet, köszönöm mindazt a törődést, szeretetet, aggódást, amit a gimnáziumi évek alatt kaptak tőletek a diákok. A 2013-2018 között hozzánk járó diákoktól most elbúcsúzunk, de végleg nem köszönünk el. Tovább követjük a fiatalokat az útjukon, és mindig készen állunk arra, hogy biztatást, eszközt, útravalót adjunk egykori tanítványaink számára.

Köszönöm a munkáját osztályfőnöküknek, Zámbori Anett tanárnőnek, aki a tanítási órákon kívül más módon, online feladatokkal, szemléletformálással is segítette az osztályt.”

[supsystic-gallery id=13 position=center]

Ha tetszett ossza meg!