Testvériskolai kapcsolat a Kézdivásárhelyi Református Kollégiummal

A Kézdivásárhelyi Református Kollégiummal – közös pályázat keretében – „Határtalanul” programban vettünk részt.

 

A két iskola által megvalósított közös projekt az Emberi Erőforrások Minisztériumának száz százalékos támogatásával jött létre. A pályázat célja a határon túli magyar anyanyelvű diákok és felnőttek találkozása. Az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium 2018. március 13. – március 17. közötti napokat töltötte Kézdivásárhelyen. A Kézdivásárhelyi Református Kollégium 2018. június 1. és június 5. között volt vendége az abonyi Kinizsi Pál Gimnáziumnak.

A két iskola együttműködve ünnepelte a március 15-i történelmi eseményeket, majd a Nemzeti Összetartozás Napján egy komplett műsorral emlékeztünk meg a trianoni békediktátum aláírásáról. Abonyban, 2018. június 4-én megrendezésre kerülő városi ünnepségen megemlékező beszédet mondott Farkas Ferenc, melyben kitért a nemzetet mélyen megrázó békeszerződés aláírásának körülményeire és következményeire.

A gazdag program tartalmazta mind az erdélyi, mind a magyarországi látnivalók megtekintését, a tanulóink méltatták és nagy tapssal ismerték el a székely népviseletben előadott néptáncot. Közös istentiszteleten vettünk részt, ismerkedtünk egymás szülőföldjének jellegzetes szokásaival, illetve előszeretettel fogyasztottuk a tájjellegű ételeket.

Közös programsorozatunk a kinizsierdely.blog.hu oldalon tekinthető meg.

 

[supsystic-gallery id=12 position=center]

Ha tetszett ossza meg!