Pályaorientációs nap a Kinizsi Pál Gimnáziumban

2022. január 12-én Pályaorientációs napot tartottunk a Kinizsi Pál Gimnáziumban.

Olyan előadókat hívtunk meg a diákokhoz, akik bemutatták szakmai életútjukat.

Berkesi Ákos, iskolánk egykori tanulója a Szegedi Tudományegyetem tanár szakos hallgatója jelenleg, és a British Petrol adatelemzőjeként, munkaerő- és projektmenedzsereként dolgozik. Ákos arra hívta fel diákjaink figyelmét, hogy ismerjék fel azokat a helyzeteket, amikor váltani, változtatni kell egy-egy munkahelyen, és a folyamatos fejlődésre van szükség.

Dr Bodor Csilla, aki szintén iskolánk egykori tanulója volt, a Szegedi Tudományegyetemen végzett, és jelenleg beosztott gyógyszerészként dolgozik Balatonfüreden. Csillától azt hallhatták a diákok, hogy a kitartó tanulás meghozza az eredmény. Bemutatta az egyetemi élet sajátosságait, a vizsgákon szerzett tapasztalatokat.

Mikus Istvánné a Praktika Kft. és a Törtel-Mix Kft. ügyvezetőjeként a munkáltató oldalról tartott előadást, melyben bemutatta, milyen elvárások vannak egy versenyképes vállalkozásban a munkavállalókkal szemben, és milyen nagy különbségeket tapasztal az x és a z generáció között. A munka világában használatos fogalmakra is kitért, illetve, hogy munkavállalóként mire számíthatnak, mire kell figyelniük.

Nagy Andrea, a Montagh Imre EGYMI Iskola intézményvezetője az előadásában a gyógypedagógia szak területeit mutatta be, illetve, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie annak a diáknak, aki ezt a hivatást választja. Mesterprogramjának része, hogy a gyógypedagógiai szakterületet ismertebbé tegye a pályaválasztás előtt álló fiatalok előtt, és felkeltse az érdeklődésüket ez iránt.

Pető Zsolt polgármester úr a szakmai életútjának bemutatásakor kitért arra, hogy milyen végzettségeket szerzett, és milyen pozíciókat töltött be, mielőtt polgármester lett.

Urbán László zászlós a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázisáról volt az utolsó előadónk. A katonai életpálya modell mellett mesélt saját motiváltságáról is, illetve hogy milyen előnyei, hátrányai vannak a hivatásának. Mit várnak és mit adnak ezen a pályán?

Ennek a napnak a célja az volt, hogy a kinizsis diákok olyan előadásokat hallhassanak, amelyeken keresztül megértsék, hogy az előttük álló lehetőségeket meg kell látni, és folyamatos tanulásra, fejlődésre van szükség az állandóan változó világunkban.

Ha tetszett ossza meg!