Versenyben a Kinizsisek!

Beszámoló a HS Lövész Kupa – Légfegyveres Lövészverseny eredményeiről

A Honvédelmi Sportszövetség, együttműködve a Magyar Sportlövők Szövetségével és a Százhalombattai Lövészklubbal a Városi Szabadidő Központban rendezte meg a HS Lövész Kupa – Légfegyveres Lövészverseny Régiós Elődöntőjét. Az elődöntőt házi verseny előzte meg, amelynek lebonyolításában, és a régiós versenyre történő felkészülésben szakmai segítséget a szolnoki helikopterbázison szolgáló Urbán László zászlós úr nyújtott. 

A  versenyen 128 induló, 4 egyéni számban és két csapatversenyben mérhette össze lövésztudását. A lövészek az Olimpián is használt elektronikus találatérzékelőkre lőttek, és a kivetített eredményeken követhették lövéseik pontosságát. Számunkra ez jó lehetőség volt, a rutin megszerzésére egy ilyen professzionális versenyen. 

Újdonság volt, hogy ez évben a Youtube csatornán keresztül a szurkolók már otthonról is követhették a verseny alakulását.

Az Országos Döntőbe a Regionális Elődöntők legjobb eredményeket elért lövői jutottak be, mely az egyéni ranglista alapján dőlt el az alábbiak szerint:

Régiónként összesen 50 fő jutott tovább, diák kategóriában a legjobb 15 fiú és a legjobb 15 lány, felnőtt kategóriában a legjobb 10 férfi és legjobb 10 nő, de egy intézményből versenyszámonként maximum 5 fő.

Tanulóink sajnos néhány ponttal lemaradtak az országos döntőről, de így is szép eredményt értek el az elődöntőben:

Szalay Tibor József 21. hely

Ecsédi Gréta Fanni 25. hely

Piszár Brigitta 34. hely

Kollár Dorottya 39. hely

Hegedűs Elizabet 44. hely

Dr. Balangó László Tanár Úr régiós negyedik helyezettként döntőbe jutott, és a 2022.03.11-én, a budapesti BOK csarnokban megrendezett országos döntőben 176 ponttal a 19. helyet szerezte meg.

Jövőre az idei versenyen megszerzett tapasztalatokat felhasználva vágunk neki a versenynek!

Ha tetszett ossza meg!