Interjú Az Unicef Magyarország Fiatal Nagyköveteivel

Az UNICEF Magyarország Fiatal Nagyköveteihez csatlakozott iskolánk két tanulója: Karsai Vivien (12.c) és Kapai Ramóna (9.ny). Erről az új pozícióról és feladataikról kérdeztük őket:

Mit jelent Unicef fiatal nagykövetnek lenni?

Az Unicef Magyarország 2015-ben hozta létre ezt a pozíciót. A Fiatal Nagykövetek közreműködnek a szervezet programjaiban, képviselik korosztályuk érdekeit, hangot adnak a gyerekek véleményének, és részt vesznek a gyermekjogi ismeretek terjesztésében is.

Hogyan sikerült elnyerni ezt a pozíciót?

Az Unicef weboldalán anyukánk talált egy hirdetést, hogy Fiatal Nagyköveteket keresnek. Ez egy pályázat volt, amiben egy maximum 3 perces videót kellett magunkról küldeni, melyben el kellett mondani, hogy miért jelentkeztünk, valamint egy önéletrajzot is kértek tőlünk.

Milyen konkrét feladataitok vannak?

Az Unicef arcai lettünk, az a feladatunk, hogy segítsünk a gyermekjogokat érvényesíteni, és ezekről a gyermekeket informálni. Az Unicefnek jelenleg is futnak programjai, pl. az Ébresztőóra, amely a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet, és segít a gyerekeknek megoldást találni. Számos másik már meglévő programhoz is csatlakozhatunk, és sajátot is létrehozhatunk. Egyelőre kommunikációs tréningen veszünk majd részt, hisz a médiában is meg kell jelennünk, és később következik az igazi munka.

Gratulálunk a pozíció elnyeréséhez és sok sikert kívánunk!

A kép forrása: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/fedelzetre-leptek-az-unicef-magyarorszag-uj-fiatal-nagykovetei?fbclid=IwAR1d0Ug15i_xculFXapDCEbhJYmvnvL4yAwrG4S9EsPTWyaXgZqrK-j4xR8

Ha tetszett ossza meg!