Újra hagyományt teremtett a Kinizsi Gimi!

Május 30-án került megrendezésre az első Strandkézilabda Bajnokság. Majoros László testnevelő tanár munkája újabb sportélménnyel gazdagította a helyi iskolák és a város sportszerető lakosságának életét. Az Abony Város Önkormányzata, a helyi kézilabda klub, Nagy Tamás sportreferens és Majoros László tanár úr szervezésében a város szívében, a strand melletti játszótéren létesített homokos pálya megtelt élettel, hangos szurkolással és igen színvonalas strandkézi meccsekkel. Majoros tanár úr felkarolta a kézilabdát a gimnáziumban, és már nemcsak a parkettán, hanem a homokos strandkézi pályán is az Országos Kézilabda Diákolimpia döntőjébe terelte a gimi fiú csapatát. Jó lehetőség volt felkészülni a döntőre, illetve a sportágat népszerűsíteni. A mini tornán a Kinizsi Gimnázium két fiú és egy leány csapata mellett a Somogyi Imre Általános Iskola egy fiú, és a Kézilabda Országos Diákolimpia döntőjének résztvevő leány csapata is részt vett. Nagy Tamás, a város sportreferense segítségével igazi Strandkézi fesztivál hangulatban kezdődhettek a mérkőzések, dübörgő zene és a gimisek hangos szurkolásától övezve.

A torna végeredménye:

Lányok

1. Somogyi Imre Általános Iskola Csapata, akiknek sok sikert kívánunk majd az Országos Kézilabda Diákolimpia döntőjében is!

2. Kinizsi Gimnázium leány csapata

Fiúk

1. Kinizsi Gimnázium A csapata: Khórer Attila, Tajti Bence, Vigh Barnabás, Farkas Botond, Juhász László, Fábián Gábor, Fehér Lőrinc, Raffai Róbert

2. Kinizsi Gimnázium B csapata: Kengyel Levente, Varga Zoltán, Dénes Bertalan, Varga Bálint, Enyedi Alex, Pettker Bennet, Rafael József, Gócsa Dániel

3. Somogyi Imre Általános Iskola csapata

Gratulálunk valamennyi résztvevő csapatnak és testnevelő tanáraiknak, hogy hozzájárultak e nap sikeréhez, és együtt újra értéket teremthettünk az iskolák és a város számára.

Köszönjük volt tanítványunk Bugyi Máté, illetve Falusi Dániel élménygazdag játékvezetését is.

Majoros László kollégánkat ismerve ezzel csak most kezdődik valami a helyi általános iskolák és a gimnázium közös életében, mert már meg is fogalmazódott benne egy városi szintű sportkoncepció, amely segíteni fogja a helyi sportolni szerető gyermek városban maradását.

Sportbaráti szeretettel: a Kinizsi Gimnázium sportszerető tantestülete

Ha tetszett ossza meg!