Kinizsi Sportnap a sportos gimiben!

Pontosan 100 nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt április 17-én megrendeztük iskolánkban a Kinizsi Sportnapot Vigh Krisztián és Majoros László tanár úr szervezésével.

Vendégünk volt Győr Béla, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és Szíjj Lilla a MOA tanácstagja.
Motivációs előadást tartott a diákoknak Vaskuti István, olimpiai bajnos kenus, tízszeres világbajnok, a Nemzet Sportolója, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja és Szekeres Ferenccel, az abonyi származású maratoni futóval, olimpikonnal is találkozhattak a diákok.
Az abonyi általános iskolák mellett a Kőröstetétleni Református Általános Iskola is képviseltette magát.
A csapatok bevonulása és a Himnusz eléneklése után az Abonyi  Torna és Akrobatika Klub tartott bemutatót, az Abonyi Birkozó Klub népszerűsítette a küzdősportot. A lézerpisztolyokat a Fergeteg SE kölcsönözte.
Legalább 300 diák sportolhatott ezen a napon csapatban vagy egyénileg:

  • kézilabda, labdarúgás illetve röplabda csapatsportágakban, illetve asztalitenisz, sakk,

katonai akadálypálya, birkózás, fekvenyomás, akrobatikus torna versenyeken

Vagy sport útlevéllel a kezében különböző szabadidős sportokban tehette próbára magát:

  • büntetődobás kosárlabdában, célba dobás frizbivel, tollaslabda, célba dobás Bosu labdán állva, lézerlövészet, olimpiai totó

A rendezvény ideje alatt Győri Enikő, iskolánk védőnője egészségügyi mérésekkel (vércukor, vérnyomásmérés, testösszetétel mérés, hallásvizsgála), elsősegély nyújtási ismeretekkel várta a rendezvény valamennyi résztvevőjét.

Az eredményhirdetés előtti gálamérkőzésen az Önkormányzat Csapata és a Kinizsi Válogatott mérhette össze erejét labdarúgásban.

A Honvédelmi Sportszövetség által kiírt pályázatnak, az Abonyi Kézilabda Klub és az AboFitt EnerGym felajánlásának köszönhetően számos ajándékkal tudtuk jutalmazni a győzteseket.

Megkapta a vándorkupát a rendezvény legsportosabb osztálya is, aki a 10.a osztály lett.

Köszönjük Abony Város Önkormányzatának, a sportkluboknak, az iskolák testnevelő kollégáinak a segítségét a Sportnap megvalósításához.

Stummer-Mészáros Bernadett

tagintézmény-vezető

Ha tetszett ossza meg!