A Honvéd Kadét Program beszámolója

Négy eseményt valósítottunk meg idén a Honvéd Kadét Program során, melyeket a Honvédelmi Sportszövetség pályázatával nyertünk el:

1.      Katonai Emlékpark Pákozd

A honvédelmi alapismereteket tanulók számára hasznos volt, ellátogatni a pákozdi Katonai Emlékparkba és feleleveníteni a hadtörténelemből tanultakat.

A pákozdi tanulmányút előtt iskolánk tanulói előkészítésen estek át, melyek szellemi, illetve fizikális jellegűek voltak.

A résztvevő diákokkal közösen megbeszéltük a látottakat, a felmerülő kérdéseket megvitattuk, történelmi és honvédelmi szempontból is.

2.      Kinizsi Sport és Honvédelmi nap

A nap célja a sportos életmódra való nevelés, illetve az önvédelem módjainak megismerése. A mindennapi életben is hasznos tevékenységekről van szó, kiemelve a helyi abonyi egyesületek szerepét. A hazafias nevelés fontos része a lokálpatrióta szemlélet megvalósítása.

3.      Teljesítménytúra Mátrában

A túra célja az állóképesség növelése, a sportos életmódra való nevelés. A hazafiasnevelés része hazánk gyönyörű hegyvidéki tájainak megismertetése is.

4. Tanár-Diák Lövészet

A nap célja az év lezárása, élmények, eredmények megbeszélése volt. A csapat összetartozás érzésének erősítése. A tanárok részéről a honvédség, honvédelmi nevelés, tantárgy elfogadottságának növelése.

Szendrei-Juhász Ágnes

Ha tetszett ossza meg!