Folyamatos az együttműködés a MH 86. Szolnok Helikopter Bázissal

 

2013 október 10-én, az első aláírással vette kezdetét hivatalosan a MH 86. Szolnok Helikopter Bázis és a Kinizsi Pál Gimnázium közötti együttműködés. Most 3. alkalommal írtuk alá, újabb két évre az együttműködési megállapodást.

A háromoldalú Együttműködési megállapodást aláírták: dr. Koller József ezredes, dandártábornok, Fodor Gábor a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója, Kavecsánszkiné Pál Erika intézményvezető.

Az elmúlt évek alatt számos elméleti és gyakorlati tudnivalót osztott meg a diákokkal a katonai alakulat, élén Mádi Lajos alezredes úrral, aki rendszeresen látogat az iskolába. Nyílt napokra kollégáit beosztva jelentős segítséget nyújt a 8. osztályosok toborzásában.

A katonai alapismeretek tantárgyból érettségi vizsgát is tehetnek a diákok.

Tóth János nyugalmazott alezredes úr óraadóként tanítja a tantárgyat. Pedagógusaink közül többen részt vettek a 120 órás akkreditált pedagógus továbbképzésen, mely a tanári diplomájukkal együtt feljogosítja őket a Katonai alapismeretek oktatására.

Diákjaink, tanáraik felkészítésével több éve rendszeres résztvevői az Országos Haditorna Versenynek. A Szolnok megyei forduló II. és III. helyezettjei voltak több alkalommal.

Iskolánk fontos és kiemelt tantárgya, szívesen építjük be tantervünkbe, mindennapjainkba. Tanulóink megbízható, fegyelmezett tagjai iskolánknak.

Ha tetszett ossza meg!