“Határtalanul” a zombori testvériskolánkkal

2017 októberében a „Határtalanul” program keretében a zombori Veljko Petrovic Gimázium 16 tanulója és 2 tanára tett látogatást iskolánkban.

Kapcsolatunk a patinás intézménnyel több mint egy évtizedes múltra tekint vissza, és számos alkalommal tettünk utazást egymás városába. A kinizsis diákoknak lehetősége nyílt ismerkedni vajdasági magyar és szerb nemzetiségű diákokkal, valamint elutazni az ország más városaiba. Ezek a szerbiai utazások tanulóink számára lehetővé teszik a külhoni magyar szó létének megtapasztalását és az angol nyelv gyakorlását, amely ebben a térségben is fontos közvetítő nyelv.

A legutóbbi találkozás alkalmával október 25-én, szerdán diákjaink egy csoportja megismertette zombori vendégeinket környékünk növény- és állatvilágával, beleértve a kékvércse telepet is, amely városunk egyik jellegzetessége. Másnap közös kirándulás következett, megtekintették a Tisza-tavi Poroszlón lévő Ökocentrumot. A pénteki program helyszínei a szolnoki vadaspark, majd az abonyi vadászház volt, ahol a diákok közös vetélkedőn, csapatépítő tréningen vettek részt. Zombori barátaink szombati záróprogramja egy budapesti kirándulás volt, melynek során hajókirándulást tettek a Dunán, meglátogatták a Halászbástyát, Mátyás templomot, majd a külhoni magyarok számára ingyenesen elérhető Parlamenti látogatás következett. Közben városnézésre is volt idő a Duna-parton, illetve a híres Gerbeaud cukrászda süteményeit is megkóstoltuk.

Az említett napok közös eseményei számunkra maradandó élmények, és várakozással tekintünk a tavaszi zombori kirándulás elé.

Ha tetszett ossza meg!