Egy óra kalandozás teljes sötétségben, vak vezető kiséretében

A 11.a osztály 2018. márc.6-án iskolai kiránduláson volt Budapesten. Meglátogattuk a Nemzeti Múzeumot, ahol a magyarság történelmének kiállítását néztük végig. Ezután a Láthatatlan Kiállításra mentünk.

Képzeld el, hogy kialszik minden fény…
A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges, interaktív utazás egy láthatatlan világba, ahol teljes sötétségben próbáltunk meg eligazodni csupán a tapintás, a hangok és az illatok segítségével. A láthatatlan utazás vak vezető kíséretében, speciálisan berendezett és teljesen besötétített helyszíneken volt, ahol egyedi hanghatások segítettek életszerű élményhez minket.
A látáshiány okozta új helyzetben a nehézségek mellett azt is megtapasztalhattuk, hogy a szem mint érzékszerv kiiktatásával milyen a világ. Különböző élethelyzeteket éltünk meg: hogyan kell közlekedni a városi forgatagban, hogyan fizetünk ki egy kávét a bárban, vagy éppen honnan tudjuk, melyik fűszer kell az ebédedhez.
A Láthatatlan Kiállítás Budapest a nem látók és a látók világát igyekszik közelíteni egymáshoz, és pozitív élményeken keresztül tanítja meg, hogyan segíthetjük, s miképpen érthetjük meg őket.

Ha tetszett ossza meg!