„NATO az iskolatáskában” – NATO-rendezvény a MH 86. Szolnok Helikopter Bázison

A NATO megalapítása 70. és Magyarország NATO csatlakozása 20. évfordulója alkalmából a Szolnoki Helikopter Bázison is NATO Nap rendezvényt tartottak 2019. május 7-én, melynek fővédnöke Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter úr volt. Iskolánk is a meghívottak között szerepelt.

 

A rendezvény keretében bemutatták a NATO 70 éves történetét feldolgozó “Hét évtized a békéért és szabadságért” című kiállítást, játékos ismeretszerző programokon vettek részt a diákok.

 

Iskolánkat 46 fő diák és 4 fő pedagógus képviselte.  A diákoknak különböző bemutatókat tartottak, az elméleti foglalkozásokon túl statikus bemutatót és ügyességi versenyeket szerveztek. Délelőtt 9 órától kezdve ismereteket szerezhettünk az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) céljairól, szerepéről a békefenntartásban és hazánk szövetségi kötelezettségeiről. Miután vége lett az előadásnak, egy busszal elszállítottak minket a kiállított helikopterekhez, majd feladatokat kellett megoldanunk. Minden iskolát kisebb csoportokra osztottak. Egy állomáson egy időben egy-egy csoport lehetett, ahol 10 percet tölthettünk el. Amikor letelt a 10 perc, azt egy hang jelezte. Az én személyes kedvencem az a feladat volt, ahol kérdésekre kellett válaszolni. Három csoportot alkottunk, az a csapat nyert, amelyik a legtöbb választ tudta. Egy könyv volt a nyeremény, „Miért fontos a NATO” címmel. A napi program lezárásaképpen a Szolnoki Légierő Zenekar adott műsort. Nagyon jól éreztük magunkat, reméljük, hogy máskor is mehetünk hasonló katonai rendezvényre.

Bradács Anna 9. ny osztályos tanuló

[supsystic-gallery id=’20’]

Ha tetszett ossza meg!