Honvédelmi pályázatok a Kinizsiben

A Kinizsi Pál Gimnázium 2013. október 10-én első ízben kötött Együttműködési megállapodást a MH 86. Szolnoki Helikopter Bázissal, melyet idén újra aláírunk. A támogató alakulat mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatást segíti a gimnáziumi diákok számára. Az öt éve tartó együttműködés során jó szakmai kapcsolatot építettünk ki a helikopter bázissal, továbbá hálózatépítés céljából a többi, Katonai alapismereteket, illetve Honvédelmi alapismeretet tanító középiskolával.

A Honvédelmi Sportszövetség pályázatain már két alkalommal nyertünk, így Honvédelmi Sportnapot valósíthattunk meg iskolánkban 2019. szeptember 25-én. Abony város főterén gyülekezett a Kinizsi Pál Gimnázium összes tanára és diákja és az általános iskolák 8.-os diákjai. A rendezvényt megnyitotta: dr. Koller József dandártábornok, Mádi Lajos alezredes, Kavecsánszkiné Pál Erika igazgató. A Szolnoki Katonazenekar szolgáltatta a jó hangulatot.

Illetve részt vehettünk teljes támogatással egy tanulmányi kiránduláson a Pákozdi Katonai Emlékparkban november 6-án Vigh Krisztián kollégámmal. Itt a diákok 4 állandó kiállításon, interaktív játékokban és repülőgép szimulátoros játékban is részt vehettek. A park egész területén pedig kellemesen eltöltöttük az időt a szabad levegőn.

A programokban együttműködtünk civil és sportegyesülettel is: Fiatalok Egészséges Életmódjáért Egyesület és Fergeteg Triatlon SE.

A honvédelmi alapismeretek tantárgy választható iskolánkban és a diákok rendkívül kedvelik. Érettségizni is lehet belőle ezért is szívesen választják. Iskolánk fontos és kiemelt tantárgya, szívesen építjük be tantervünkbe, mindennapjainkba. Tanulóink megbízható, fegyelmezett tagjai iskolánknak.

Szendrei-Juhász Ágnes

honvédelmi alapismereteket tanító tanár

humán munkaközösség-vezető

[supsystic-gallery id=’24’]

Ha tetszett ossza meg!