HARASZTI KITTI KIÁLLÍTÁS A KULTÚRA HÁZÁBAN

Haraszti Kitti gimnáziumunk 11. a osztályos tanulója  és egyben a Bihari János  Alapfokú Művészeti Iskola volt növendéke, Nálhi Éva zongora tanárnő volt tanítványa. A kiállítás apropója a zongora tanszak aktuális hangversenye volt 2020.02.19-én, melyen egyfajta összművészeti alkotásként helyet kapott a kiállítás megnyitója is, ezáltal bemutatva a művészetek több oldali jelenlétét egy alkotóban.

Kitti mindig is vonzódott a képzőművészetek iránt. Korai munkái némileg lekorlátozódtak az „anime” világára. Ez sokaknál itt tetőzik, Ő viszont ebből továbblépve, de egyben merítve is, más indíttatású és tartalmú alkotásokkal gazdagította meglévő portfólióját. A rajzfilm és képregényszerűség áttűnik jelenlegi munkáiból is. Munkái többnyire elvont tartalmúak, elgondolkodtatóak, némileg szürreálisak. Témái, ahogy a kiállítás anyagából is látszik, szerteágazóak. Felfedezhető benne egyfajta gyermekiesség, de ugyanakkor realista módon próbál valós, illetve irracionális témákat ábrázolni (pl. emberi szárnyak, természetfeletti lények, érzelmek). Az alkotások, mint ahogy Kitti maga is, egyértelműen színesek, ebből kifolyólag olykor megdöbbentő témái ellenére is többnyire pozitív élményt nyújtanak. Mivel Kitti elsősorban grafikus, így színes munkáit is áthatja a részletes, kifinomult kidolgozás. Ez különösképpen jól látható a nemrégiben készült vászonfestményein.

A kiállítás anyagában Kitti munkáinak csak töredéke látható. Rengeteg rajz, festmény, tanulmány, valamint textilfestmény tanúskodik a képzőművészetek iránti szeretetéről.

Munkáihoz gratulálunk és sok sikert kívánunk az előtte álló rajz érettségihez,valamint termékeny alkotói munkát az elkövetkező évekhez!

 A kiállítás 2 hétig tekinthető meg a Kultúra Házában (volt kávézó területén).

 

                                                                                                                                                                                                                                                               Molnár Gyöngyi

[supsystic-gallery id=’29’]

Ha tetszett ossza meg!