Tóth Máté (Tibi atya) a Kinizsiben

Két 11.-es diáktól (Egedi Tamás Mirkó és Lendvai Zalán) indult az ötlet, hogy hívjon az iskola olyan fiatal és népszerű előadót, aki hat az ifjúságra. Igazából Lendvai Zalán indította be az egész folyamatot azzal, hogy szeptember környékén felvette a kapcsolatot Tóth Mátéval, és megkérdezte, eljönne – e a Kinizsi Pál Gimnáziumba előadást tartani a fiataloknak.

Nem is számítottak rá, hogy pozitív választ kapnak „Tibi atyától”. Ezek után a diákközösség érdeklődését kellett felkelteni és a pedagógusokat meggyőzni arról, hogy  egyezzenek bele. A két diák azzal a feltétellel kapott engedélyt, ha önállóan, maguk szervezik meg a rendezvényt. Izgatottan láttak hozzá, ami nem kis munkát igényelt részükről. Az időpont egyeztetéstől kezdve a helyszín lefoglalásán át a karszalagok megrendelésén, plakát tervezésén, a diákság meggyőzésén és a közönségtoborzáson keresztül a jegyárusításig minden feladatot magára vállalt a két diák.

Az iskola rövidített órákat hirdetett aznapra, az iskolatársak közül is jó néhányan segítettek be az utolsó napokban. Nagyon ügyesen megoldották a fiúk, kb két hónap szervezési munka után eljött 2020. február 26. A jegyek elkeltek, a Városi Sportcsarnok megtelt, Tóth Máté megérkezett és Egedi Tamás Mirkó megnyitotta az előadást, köszöntötte az előadót. A fiatalok körében népszerű influencer a közösségi médiában rejlő lehetőségekről és veszélyekről beszélt. A közel egyórás előadásnak az volt az üzenete, hogy az influencereken nagy a felelősség, mit osztanak meg a közösségi oldalokon, milyen véleményt közvetítenek. Felhívta a figyelmet, hogy a fiatalokat ne csak azok a „számok” minősítsék, hogy hány követőjük van vagy hány like-ot kapnak.

A Kinizsi Gimnázium gratulál a szervezőknek.

 

Stummer-Mészáros Bernadett

igh

 

Ha tetszett ossza meg!