Katonai előadások a Kinizsiben


Iskolánk fontosnak tartja, hogy a Honvéd Kadét Programban résztvevő diákjaink hiteles képet kapjanak a Magyar Honvédségről. Ezért időről-időre katonákat hívunk meg, hogy előadást tartsanak, beszélgessenek kadétjainkkal. 

Január 17-én iskolánk volt diákja: Pető Zsuzsanna zászlós asszony, az MH Nagysándor József Hiradó és Vezetésbiztosító Dandár katonája tartott előadást. Mesélt a hivatásáról a Szolnokon eltöltött évekről és a Brüsszelben végzett munkájáról. Jelenleg Budapesten szolgál. Volt iskolájába nagy örömmel jött vissza.

Másik előadónk Matócsi Dénes tartalékos HSZJ zászlós volt. Korábban az MH Kiss József Helikopterdandárnál szolgált. Előadásában arról mesélt, hogy milyen missziókban vett részt a munkája során: Bosznia, Ciprus, Uganda. Érdekes a kötődése hozzánk, mivel a fia is ott ült az előadáson kadétként, lánya pedig már az NKE Hadtudományi és Honvédtisztképző Karra jár.

Mindketten szívesen jöttek, első szóra és meg is örültek egymásnak, hiszen Szolnokon kollégák voltak. Motiváló előadásukat köszönjük szépen!

Ha tetszett ossza meg!